محتوای درسی

شیوع ناهنجاری های قامتی در بین دانش آموزان ایران

ناهنجاری های قامتی


خلاصه :

اطلاع کافی از وضعیت قامتی، موضوعی است که آشنایی با آن برای هر انسانی ضرورت دارد. به خاطر نبودن شناخت و آموزش کافی و هم‌چنین کاهش تحرک در سنین کم، شیوع ناهنجاری‌های قامتی در بین دانش‌آموزان شایع است

زندگی ماشینی عصر حاضر، اگر چه پیشرفت‌های صنعتی و تکنولوژی و رفاه بسیاری را برای بشر به ارمغان آورده و منشاء خدمات ارزنده‌ای به انسان‌ها شده، اما عوارض متعددی را نیز به همراه داشته است. از اساسی‌ترین عوارض آن می‌توان به جایگزینی ماشین به عنوان نیروی عضلانی اشاره کرد که زمینه ساز فقر حرکتی، بی‌تحرکی و چاقی می‌شود. علاوه براین عوامل، الگوهای غلط در نشستن، ایستادن و راه رفتن، استفاده از پوشاک نامناسب، بیماری‌ها، وراثت، وضعیت‌های شغلی، فرهنگ و ویژگی‌های آنتروپومتری می‌توانند باعث ضعف و اختلال در رشد شوند. اختلال و ضعف در رشد باعث ایجاد ناهنجاری‌های بدنی شده و شخص وضعیت بدنی مناسب خود را از دست می‌دهد. این ضعف‌ها به خودی خود، ضعف ارگان‌های دیگر بدن مانند دستگاه گردش خون و تنفس را نیز برعهده دارد.

وضعیت جسمانی و ساختار قامتی، با سلامت جسمانی و روانی در ارتباط است. همچنین اضافه وزن در کودکان مشکلات عضلانی – اسکلتی را در آن‌ها به همراه دارد . بررسی مطالعات انجام گرفته در این زمینه نشان می‌دهد که میزان شیوع ناهنجاری‌های قامتی در ایران بالاست. دانشمندی، پورحسینی و سردار در بررسی وضعیت بدنی دانش‌آموزان دریافتند که 68/80 درصد آزمودنی‌های تحقیق دارای ناهنجاری‌های ستون فقرات هستند که سهم دختران بیش از پسران است. یافته‌های تحقیقی دیگری با عنوان بررسی ناهنجاری‌های ستون فقرات دانش‌آموزان پسر مقطع راهنمایی شهرستان ساری نشان داد 21/89 درصد شرکت کنندگان وضعیت بدنی طبیعی دارند و وضعیت بدنی 78/11 آنان غیرطبیعی است. در بررسی ساختار قامتی شرکت‌کنندگان تحقیق، 53/13 درصد شرکت‌کنندگان عارضه کج گردنی، 34/32 درصد افتادگی شانه، 12/16 درصد افتادگی سربه جلو، 1/8 درصد پشت گرد، 19/19 درصد افتادگی شکم و 44/86 درصد گودی کمر داشتند.

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

دختران